Hot dog je taky jídlo




Když se nacházíme v půlce tábora a nás honí mlsná a navíc k tomu máme méně a méně času a musíme zvládat náročné hry a máme neuvěřitelnou chuť na čerstvý rohlík. Přijde na řadu americká klasika: Hot dog. Nebojte se, Barnyho se tento pokrm netýká, ten jen z dálky přihlíží, jak si nacpáváme pupíky.

Proč Hot Dog?

Recept na HOT DOG není nic světoborného, ale pokud si k němu nakrájíte dobrou zeleninu a nebo ho prostě sníte s velkou chutí, může to být bezva táborové jídlo. Vždy je máme jednou za tábor, když už jsme unavení a nechce se nám trávit celé odpoledne v kuchyni s přípravou. Človíčci je naprosto milují a nevím o jediném, který by si nešel přidat. 
Je to tak, každý z nich s ní nejméně 2. Je to skvěle fotogenické jídlo, rádi u toho človíčky fotíme, protože jsou od nich krásně zamazaní a na všech fotkách se nekonečně usmívají. Každý rok máme dobrou sérii 20-30 fotek jen z Hotdogové večeře.

Co budeme potřebovat?

Samotný HOT DOG:
  • 120 - 150 rohlíků
  • 120 - 150 párků (výběr je jen na vás, jaké máte rádi)
  • Hořčice
  • Kečup
Na posypání:

Rajčatový salát: 
  • 2-3 kg rajčat
  • 3 cibule
  • trocha octa
  • sůl 
  • pepř
Zelný salát:
  • 1-2 pytlíky sterilovaného zelí
  • 1 sklenice kyselých okurek
  • sůl 
  • pepř
Cibulka jako bonus:
  • 2 kg cibule
  • olej na smažení
  • trochu cukru a soli

Jak to bude s přípravou?

Personál: maximálně tři osoby, které se postarají o vše

Příprava takové večeře je poměrně snadná a jednoduchá, není to honička za smaženými výkony a nebo velké míchání krupicové kaše. Nejdříve si však nakrájíme rohlíky, děláme klasické hotdogy, takže nakrajujeme rohlíky do půlky, které pak rozevíráme a plníme. Během krájení rohlíků si zatopíme v kamnech, kde bude nachystaná voda na ohřáté párky. Následně pak začneme chystat jednotlivé saláty.
Základem jednotlivých salátů je vše na jemno nakrájet. Nakrájíme na jemno cibuli, rajčata a dle vlastního uvážení ochutíme solí, pepřem a troškou octa. Není to žádná věda, ale jen trochu otravného krájení. To samé nás čeká u salátu zelného, kde nadrobno nakrájíme zelí, které jsme předtím scedili a na drobno k němu nakrájíme sterilovaný okurek. Dochutíme opět solí a pepřem. 
Jako bonus necháme zkaramelizovat nakrájenou cibulku na proužky (je to jednodušší), při smažení ji lehce pocukrujeme, aby lépe zhnědla a trochu osolíme.


Podáváme s tím, co si človíček řekne. Obecně se človíčci vyhýbají zelenině mílovými kroky, ale v tomhle případě je nenutíme, však my tu zeleninu do nich propašujeme jiným způsobem. Človíčci mají stejně hot dog nejraději jen ve formě rohlík, párek, kečup, hořčice a ti opravdoví fajšmekři si vše nechají zasypat cibulkou. Možná se právě nenacházíme v gastronomickém nebi, ale někdy i takový obyčejný hot dog může být super zážitek v lese.

Za tipy na saláty do hot dogů děkujeme našemu Evžovi.


Podáváte na vašich táborech také hot dogy? Myslíte si, že děláme špatně? Máte je také tak rádi, jako naši človíčci? Všechny fakta o tomto pokrmu a nejen o něm pište do komentářů pod článek, na facebookové stránky nebo na e-mail.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak na smaltovanou lžičku

Diplom pro každého

Pod pokličkou táborové kuchyně