Téma na tábor je určeno!


Za oknem padají vločky, je zima, sychravo a každý máme starosti s vánočními přípravami. Já mám však "starosti " trochu jiné. Předtáborová schůzka s vedoucími přinesla novinky do přípravy tábora 2018. Vize jsou jasné, nápady chrlíme jeden přes druhého a těšíme se na léto. Myslíte si, že je brzy?

Uprostřed vánočních příprav se sešla skupinka nadšených, převážně oddílových žen a domluvila se na prvních velkých táborových přípravách. Vždy se pobavíme o proběhlých akcí, tou poslední pro nás byly podzimní prázdniny a plynule jsme přešli na táborovou diskuzi. 

Téma a jedem!

Máme jasno! Téma tábora jsme určili již dříve, ale nyní jsme si jej potvrdili a jdeme do toho. Do čeho, že jdeme? Dnes vám to ještě nepovím, ale vyčkejte do ledna, což už je opravdu za chvilku, kdy téma zveřejníme. V lednu vyběhnou do světa i přihlášky na tábor. Možná se ptáte: "Proč tak brzy?". Nejen rodiče, ale také děti plánují v tuto dobu co budou dělat o prázdninách. Je někdy náročné poskládat všechny aktivity do dvou měsíců prázdnin. My chceme, aby náš tábor byl to první, co mají človíčci v kalendářích a počítají s tím.

Co k tématu prozradím?

Bude to pecka! Téma bude recyklované. Co to znamená? Jde o téma, které už jednou na táboře proběhlo a mělo velký úspěch, ale človíčci, kteří s námi jezdí si jej nemohou pamatovat. Toto téma bylo na táboře v roce 1-2-3 za krále Hřebíka (čti: už je to sakra dlouho). Vše se však bude připravovat znovu, jak program, tak grafiky, kostýmy apod. Budeme se pouze držet dějové linky a znovu použijeme pár stěžejních her.

Změny pro rok 2018

Příští rok bude trošku speciální, počítáme, že nás bude opravdu hodně. Vymysleli jsme pro naše juniory speciální táborový program, kdy budou soutěžit proti našim človíčkům a budou jim dělat program ještě akčnější a zajímavější. Sami pak budou hrát náročnější hry nastavené pro jejich věk, inteligenci a zkušenosti. Myslím, že hra "Člověče, nezlob se!" pro ně bude ideální. Kdo jsou junioři? Jsou to človíčci kolem čtrnácti let, kteří už nejsou malými človíčky, ale naopak nejsou dost staří na to být instruktoři. Chceme si tyto človíčky vychovat na instruktorské funkce, co možná nejlépe, aby v požadovaném věku zvládli svůj post. Pro tyto človíčky bude nachystán speciální program, který doufám, že zvládne organizovat sám jeden šikovný instruktor a já ho budu jen řídit správným směrem.

Úkoly lítají vzduchem

Abychom tuto táborovou mašinérii mohli rozjet, je potřeba začít makat. Prvním nakopnutím k uspořádání tábora bylo domluvení tábořiště, které máme už nyní zamluvené na náš oblíbený termín. To bohužel nestačí, musíme začít pracovat dále. Schůzka nám vždy umožní domluvit se na úkolech, které do příště připravíme, abychom se posunuli z mrtvých bodů dále. 

Jaké úkoly se nám povedlo rozdat:

  • kostýmy - víme, kdo co bude dělat a jaký bude mít kostým
  • autobus - já to přeci zařídím
  • propozice, grafiky atd. - Kačku budu pravidelně upozorňovat, že už je čas
  • program - já to přeci vymyslím
  • program pro juniory - Jiříku je to na tobě
  • speciální večerní programy pro človíčky (jsou tajné) - Evža bude tajemný, jak hrad v Karpatech
  • a mnohé další.....
Máme hromady dalších úkolů, které jsme rozdělili poměrně rovnoměrně mezi naše šikovníky. Doufám, že až se sejdeme opět v lednu, budeme zase o krok blíž dokonalejšímu táboru, který se šnečími kroky blíží! Už se prostě těším.

Už se těšíte na tábor? Začali jste už s přípravou vašeho tábora? Co si myslíte, že budeme mít za téma? Veškeré reakce můžete vyjádřit pod článkem, nebo na facebookovou stránku, či můj e-mail.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Diplom pro každého

Jak na smaltovanou lžičku

Jak se tvoří program II.